TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

2017 Tamil nadu | Group 2 Police Constables, Jail Warders, Firemen Exam General knowledge questions and answers-2018-2019-2020

1. Phenomenon of radioactivity was discovered by?
Answer: Henry Becquerel

2. Artificial Radioactivity was discovered by?
Answer: Irene Curie and Frederic Curie

3. The time required for a radioactive isotope to disintegrate itself to half its initial mass?
Answer: Half life period

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

4. The first transuranic element synthesized was?
Answer: Neptunium

5. Simplest Radioactive atom?
Answer: Tritium

6. Daughter element of tritium?
Answer: Helium

7. The process of splitting of heavy atoms liberating energy is known as?
Answer: Nuclear Fission

8. Nuclear Fission discovered by?
Answer: Otto Hahn and Fritz Strassman

9. The principle of atomic bomb?
Answer: Nuclear Fission

100% FREE –  10,000 தமிழ் பொது அறிவு வினா விடைகள்

10. The process of merging two or more nucleic to form a heavier nucleus?
Answer: Nuclear fusion

11. Principle of Hydrogen bomb?
Answer: Nuclear fusion

12. The technique of determining the age of old carbonaceous materials using carbon-14?
Answer: Carbon dating

13. Radio carbon dating was discovered by?
Answer: Willard F.Libby

14. Vaccine dating can be done by using?
Answer: Tritium

15. Rock dating can be done by using?
Answer: U-238 and Pb – 206

16. Radioactive iodine is used for the treatment of?
Answer: Hyper Thyroidism

17. Isotope used for the treatment of cancer?
Answer: Cobalt – 60

18. Bone cancer can be diagnosed by using?
Answer: Phosphorus-32

19. Angiogram Test is done by using?
Answer: Sodium-24

20. Gold-198 is used for the treatment of?
Answer: Leukaemia

100% FREE –  10,000 தமிழ் பொது அறிவு வினா விடைகள்

21. The coolants used in nuclear reactor?
Answer: Liquid sodium

22. Strongest Radioactive element?
Answer: Radium

23. Gaseous Radioactive element?
Answer: Radon

24. Liquid Radioactive element?
Answer: Francium

25. First fast breeder reactor in India?
Answer: Kamini

26. Tarapur atomic power station is in?
Answer: Maharashtra

27. Narora atomic power station is in?
Answer: Uttar Pradesh

28. Indira Gandhi center for atomic research is in?
Answer: Kalpakkam

100% FREE –  10,000 தமிழ் பொது அறிவு வினா விடைகள்

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme