TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

670 APPSC Computer Operator cum Jr. Asst. Posts Recruitment 2017 Exam-2018-2019-2020

11. The first President of India was?
(a) Mr. Sanjiva Reddy
(b) Dr. Rajendra Prasad
(c) Dr. V.V Giri
(d) Dr. Zakir Hussain
Answer: Dr. Rajendra Prasad

12. Which of the following was Satyajit Ray associated with?
(a) Classical Music
(b) Commercial Art

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

(c) Film Direction
(d) Classical Dance
Answer: Film Direction

13. The most commonly used bleaching agent is?
(a) Alcohol
(b) Carbon dioxide
(c) Chlorine
(d) Sodium Chloride
Answer: Chlorine

14. The gas used for artificial ripening of green fruit is?
(a) Ethylene
(b) Ethane
(c) Carbon dioxide
(d) Acetylene
Answer: Ethylene

15. Light year is a unit of?
(a) Time
(b) Distance
(c) Light
(d) Intensity of light
Answer: Distance

16. Magnetism at the centre of a bar magnet is?
(a) Minimum
(b) Maximum
(c) Zero
(d) Minimum or Maximum
Answer: Zero

17. Inside an aeroplane, flying at a high altitude?
(a) The pressure is the same as that outside
(b) Normal atmospheric pressure is maintained by the use of air pumps
(c) The pressure inside is less than the pressure outside
(d) Normal humidity and partial vacuum are maintained
Answer: Normal atmospheric pressure is maintained by the use of air pumps

18. The most important ore of aluminium is?
(a) Bauxite
(b) Magnetite
(c) Haematite
(d) Monazite
Answer: Bauxite

19. Who has scored the most runs in a single First-class innings?
(a) Hanif Mohammad
(b) Brian Lara
(c) Sir Donald Bradman
(d) Sachin Tendulkar
Answer: Brian Lara

20. The members of Lok Sabha are?
(a) Directly elected by the people
(b) Indirectly elected
(c) Nominated
(d) Partly elected and partly nominated
Answer: Directly elected by the people

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme