TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Andhra Pradesh PSC – APSPSC Recruitment 2017 – 504 Lecturers Vacancies Exam-2018-2019-2020

11. Which one of the following States has passed a bill to regulate the interest rates on micro-finance ?
(A) Odisha (B) Haryana
(C) Karnataka (D) Kerala
(E) Andhra Pradesh
Ans : (E)

12. Which of the following rates are reviewed by the RBI at the time of periodical review of the policy ?
(a) Bank Rate
(b) Repo Rate
(c) Savings Bank Rate
(A) Only (a)
(B) Only (b)
(C) Both (a) and (b)
(D) All (a), (b) and (c)
(E) Only (c)
Ans : (D)

13. Which one of the following is not included in TAPI gas project ?

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

(A) Turkmenistan (B) Pakistan
(C) Afghanistan (D) India
(E) Iran
Ans : (E)

14. Which one of the following States has passed a legislation to confiscate the property of corrupt officials and to open schools in these properties ?
(A) West Bengal (B) Jharkhand
(C) Bihar (D) Rajasthan
(E) Haryana
Ans : (C)

15. Brihadeeswara Temple has recently celebrated its millennium birthday. In which of the following States is it located ?
(A) Karnataka (B) Andhra Pradesh
(C) Kerala (D) Odisha
(E) Tamil Nadu
Ans : (E)

16. In which one of the following States, Jaitapur Nuclear Power plant is proposed to be set up ?
(A) Gujarat (B) Haryana
(C) Odisha (D) Karnataka
(E) Maharashtra
Ans : (E)

17. According to Planning Commission, in how many years shall the per capita income in India become double ?
(A) Nine (B) Five
(C) Seven (D) Three
(E) None of these
Ans : (A)

18. Expand the term IFRS.
(A) Indian Financial Reporting Standards
(B) Indian Financial Reporting Systems
(C) International Financial Reporting Standards
(D) International Financial Reporting Systems
(E) None of these
Ans : (C)

19. Who is Liu Xiaobo ?
(A) North Korean dissident, who has been awarded Nobel peace prize
(B) Chinese citizen, who has been awarded Nobel peace prize
(C) North Korean dissident, who has been awarded Nobel literature prize
(D) Sportsman who was awarded maximum 8 Gold medals in Commonwealth
(E) None of these
Ans : (B)

20. Who is Hardeep Puri ?
(A) India’s permanent representative at UN (B) Vice President, IMF
(C) Vice President, World Bank (D) India’s ambassador in USA
(E) India’s ambassador in UK
Ans : (A)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme