TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

DEE Assam Assistant Teacher Recruitment 2016 Fill the Application Form for 11278 Vacancies at www.deeassam.gov.in Exam-2018-2019-2020

31. Which of the following books is written by V. S. Naipaul ?
(A) A Handful of Dust (B) A House for Mr. Biswas
(C) A Passage to India (D) Darkness at Noon
(E) None of these
Ans : (B)

32. With which one of the following countries, India has signed agreement to build Multi Model Transit Transport Project ?
(A) Bangladesh (B) Myanmar
(C) Sri Lanka (D) Nepal
(E) Maldives
Ans : (B)

33. Which one of the following countries is Number One Country in terms of Purchasing Power ?
(A) USA (B) Germany
(C) China (D) South Korea
(E) None of these
Ans : (A)

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

34. Which one of the following directions has been given by Government to Civic bodies ?
(A) They must use 70 per cent of the funds for BPL families
(B) They must use 70 per cent of the funds for the poor living within their jurisdiction
(C) They must use 25 per cent of the funds for BPL families
(D) They must use 25 per cent of the funds for the poor living within their jurisdiction
(E) None of these
Ans : (B)

35. On which one of the following issues a group of business leaders and other eminent citizens have expressed concern ?
(A) E-Governance (B) Governance
(C) Fiscal deficit (D) Governance deficit
(E) None of these
Ans : (B)

36. ‘Yuan’ is the currency of which one of the following countries ?
(A) Japan (B) South Korea
(C) North Korea (D) Taiwan
(E) China
Ans : (E)

37. Which one of the following is a leading power in 17 nation Euro Region ?
(A) Germany (B) France
(C) Norway (D) Greece
(E) Portugal
Ans : (A)

38. What are teaser loan rates charged by banks ?
(A) Fixed rate of interest charged by banks
(B) Floating rate of interest charged by banks
(C) Rate of interest in the initial period is less and goes up subsequently
(D) Rate of interest in the initial period is more and it goes down subsequently
(E) None of these
Ans : (C)

39. Expand the term FSDC which is used in financial sectors ?
(A) Financial Security and Development Council
(B) Financial Stability and Development Council
(C) Fiscal Security and Development Council
(D) Fiscal Stability and Development Council
(E) None of these
Ans : (B)

40. According to the 8th Annual Global Retail Development Index (GRDI), which one of the following countries is ‘most attractive’ retail market in the world ?
(A) China (B) India
(C) UAE (D) Saudi Arabia
(E) Japan
Ans : (B)

41. Govt.’s ‘Food-for-work’ programme means—
(A) to pay in kind to work and build rural infrastructure
(B) supplying balanced diet to workers in rural areas
(C) no-work-no-pay principle
(D) ensuring enough food to rural worker-households
(E) None of these
Ans : (E)

42. The insurance companies collect a fixed amount from its customers at a fixed interval of time. What
is it called ?
(A) Instalment (B) Contribution
(C) Premium (D) EMI
(E) Service Charge
Ans : (A)

43. Which of the following is/are the various types of insurance ?
(a) Life Insurance
(b) Health Insurance
(c) Liability Insurance
(A) Only (a)
(B) Only (b)
(C) Only (c)
(D) All (a), (b) and (c)
(E) Only (a) and (b)
Ans : (D)

44. What is the full form of ‘ESOPs’ as seen in financial newspapers ?
(A) Employee Stock Ownership Plan (B) Executive Salary Options
(C) Emergency Stock Operations (D) Early Sales Opportunities
(E) Executive Stock Ownership
Ans : (A)

45. Who are considered Super Senior Citizen as per budget 2011-12 ? Those who have completed a minimum age of—
(A) 65 years (B) 70 years
(C) 75 years (D) 80 years
(E) 90 years
Ans : (D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme