TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

DEE Assam Teacher Recruitment 2016 Exam-2018-2019-2020

  1. Chemical nature of laughing gas is –
    (A) Nitric oxide (B) Hydrogen chloride
    (C) Nitrous oxide (D) Sulphur dioxide
    Ans : (C)

    36. The difference between isotopes of an element is due to the presence of a different number of –
    (A) protons (B) neutrons
    (C) electrons (D) photons
    Ans : (B)

    37. The increasing abundance of greenhouse gases in the atmosphere has led to the following effects except –
    (A) Global warming (B) Depletion of ozone layer in the stratosphere
    (C) Oxygen fertilisation effect (D) Carbon dioxide ferrilisation effect
    Ans : (C)

    38. Which of the following fuels causes minimum environmental pollution ?

    Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

    Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

     

    (A) Diesel (B) Kerosene
    (C) Hydrogen (D) Coal
    Ans : (C)

    39. Minamata epidemic that caused several deaths in Japan in 1965 occurred due to pollution in water by –
    (A) Lead (B) Mercury
    (C) Fluoride (D) DDT
    Ans : (B)

    40. Ozone affects human health by causing severe pulmonary edema at a concentration of –
    (A) 0.2 ppm (B) 0.3 ppm
    (C) 3.0 ppm (D) 9.0 ppm
    Ans : (D)

    41. The first President to sail in a submarine in India was –
    (A) K. R. Narayanan (B) Dr. A. P. J. Abdul Kalam
    (C) V. V. Giri (D) N. Sanjeeva Reddy
    Ans : (B)

    42. Cooking vessels have wooden or bakelite handles because –
    (A) wood and bakelite are bad conductors of heat
    (B) the handle must be strong
    (C) the handle should be attractive
    (D) None of the above
    Ans : (A)

    43. “Deshbandhu” is the title of –
    (A) B. R. Ambedkar (B) C. R. Das
    (C) B. C. Pal (D) Rabindranath Tagore
    Ans : (B)

    44. Which one of the following pairs is incorrect ?
    (A) Jeev Milkha Singh– Golf
    (B) Irfan Pathan – Cricket
    (C) Abhinav Bindra – Rifle shooting
    (D) Sania Mirza – Badminton
    Ans : (D)

    45. In which of the following States, is the child–sex ratio the lowest as per the 2011 Census ?
    (A) Haryana (B) Punjab
    (C) Chhattisgarh (D) Bihar
    Ans : (A)

    46. Kaziranga National Park is situated in –
    (A) Odisha (B) Gujarat
    (C) Rajasthan (D) Assam
    Ans : (D)

    47. Who is the author of the book ‘if Cricket is Religion, Sachin is God’ ?
    (A) Vijai Santhanam (B) Shyam Balasubramaniam
    (C) Both (A) and (B) (D) None of these
    Ans : (C)

    48. Which of the following statements is not correct about Sunder Lal Bahuguna ?
    (A) He is an eminent environmentalist
    (B) He was awarded Padma Bhushan in 2009
    (C) He started the ‘Chipko Movement’ to create awareness of deforestation
    (D) He was elected to Lok Sabha from Uttarkashi in Uttarakhand
    Ans : (D)

    49. The three countries, in serial order, who won the highest number of Gold medals in the Beijing Olympics Games were –
    (A) China, USA, Russia (B) China, USA, Germany
    (C) China, Germany, Australia (D) China, Germany, USA
    Ans : (A)

    50. The first woman from India to be conferred the Sainthood by Pope Benedict XVI is –
    (A) Sister Desouza (B) Sister Madorana
    (C) Sister Alphonsa (D) Sister Nirmala
    Ans : (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme