TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Delhi University Recruitment 2017 Online Application Form 378 Posts Exam-2018-2019-2020

41. The fuel in a nuclear reactor is—
(A) Graphite
(B) Heavy water
(C) Cadmium
(D) Uranium
Ans : (D)

42. Which of the following occupies 22•4 litres at N.T.P. ?
(A) 17 gms NH3
(B) 22 gms CO2
(C) 1.7 gms NH3
(D) 4.4 gms CO2
Ans : (A) Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

43. The President of India is elected by an electoral college comprising the—
(A) Members of the Lok Sabha only
(B) Members of the Rajya Sabha only
(C) Elected Members of both Houses of Parliament and Members of the Legislative Assemblies of all States
(D) Members of both Houses
Ans : (C)

44. One of the famous tragedies of Shakespeare is—
(A) The Merchant of Venice
(B) Macbeth
(C) The Tempest
(D) As You Like It
Ans : (B)

45. Water equivalent of a body is measured in—
(A) Degrees centrigrade
(B) Calories
(C) Grams
(D) Dynes
Ans : (C)

46. Which of the following countries has recently signed the Kyoto Protocol ?
(A) India
(B) USA
(C) China
(D) Australia
Ans : (D)

47. The proposed site for private port in West Bengal is—
(A) Falta
(B) Kakdwip
(C) Kulpi
(D) Sagar Island
Ans : (C)

48. The most populous city of India in 2001 is—
(A) Kolkata
(B) Chennai
(C) Delhi
(D) Mumbai
Ans : (D)

49. Editor of the Magazine ‘Sambad-Pravakar’ was—
(A) Debendra Nath Thakur
(B) Akshoy Kumar Dutta
(C) Pearychand Mitra
(D) Iswar Chandra Gupta
Ans : (D)

50. When the temperature of a metalrises, its electrical resistance—
(A) Increases
(B) Decreases
(C) Does not change
(D) None of the above
Ans : (A)

51. Which of the following is electrovalent ?
(A) Oxygen molecule
(B) Sodium chloride
(C) Water
(D) Ammonia
Ans : (B)

52. Neutrons in an atom—
(A) Are equal to the number of electrons and protons
(B) Revolve about the nucleus in fixed orbit
(C) Contribute to nuclear charge
(D) Vary in number with different isotopes
Ans : (B)

53. Who edited ‘Harijan Patrika’ ?
(A) Aurobindo Ghosh
(B) Mahatma Gandhi
(C) Bal Gangadhar Tilak
(D) Bipin Pal
Ans : (B)

54. Which of the following countries was recently suspended from the Commonwealth ?
(A) Pakistan
(B) South Africa
(C) India
(D) Sri Lanka
Ans : (A)

55. Name the Indian playwright, actor and director, recipient of Sangeet Natak Akademi Award (1972), Kamala Devi Award ‘71, Homi Bhabha Fellowship for creative work and Bharatiya Jnanpith Award (1999).
(A) Shekhar Kapur
(B) Amol Palekar
(C) Girish Karnad
(D) Kamal Hasan
Ans : (C)

56. Production of heat due to flow of electric current through a conductor is given by—
(A) Joule effect
(B) Joule-Thomson effect
(C) Seebeck effect
(D) Peltier effect
Ans : (A)

57. Who launched the Non-Cooperation Movement in 1920 ?
(A) Frontier Gandhi
(B) Surendranath Banerjee
(C) Woomesh Chandra Banerjee
(D) None of these
Ans : (D)

58. Who is the eminent Bengali dramatist who wrote ‘Abong Indrajit’ ?
(A) Manoj Mitra
(B) Prapto Mitra
(C) Badal Sarkar
(D) Mohit Chattopadhyay
Ans : (C)

59. The Chief Minister of Kerala is—
(A) H. D. Kumaraswamy
(B) M. Karunanidhi
(C) A. K. Anthony
(D) V. S. Achuthanandan
Ans : (D)

60. What will be the final temperature when 80 calories of heat is taken out from 1 gm of water at 0°C ?
(A) – 1°C
(B) – 80°C
(C) 1°C
(D) 0°C
Ans : (D)

1 Comment

Add a Comment
  1. Good information in this post, thanks useful for me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme