TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Gujarat Subordinate Service Selection Board (GSSSB) for 948 Posts | Government Job-2018-2019-2020

1. The Chief Justice of Pakistan’s Supreme Court suspended last year by President Musharraf was—
(A) Shaukat Aziz (B) Anees Fahim
(C) Ifthikar Chaudhury (D) Farooq Leghari
Ans : (C)

2. Which of the following organizations has set the target of reducing Greenhouse gas emissions by 50% by the year 2050 ?
(A) United Nations (B) UNDP
(C) G-8 (D) SAARC

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

Ans : (C)

3. The Sunfeast Open Tournament (2007) was won by—
(A) Vania King (B) Sania Mirza
(C) Mariya Korytheseva (D) Maria Kirilenke
Ans : (D)

4. Who was the Men’s national senior Billiards champion in 2007 ?
(A) Pankaj Advani (B) Ashok Shandilya
(C) Abhijeet Gupta (D) None of the above
Ans : (A)

5. Ustad Amzad Ali Khan is an exponent of—
(A) Santoor (B) Sarod
(C) Violin (D) Tabla
Ans : (B)

6. Which book is written by Satyendra Nath Dutta ?
(A) Agnibina (B) Kuhu-O-Keka
(C) Sagar-Theke-Fera (D) Trijama
Ans : (B)

7. Which State is regarded as the land of five rivers ?
(A) Gujarat (B) Assam
(C) Chhattisgarh (D) Punjab
Ans : (D)

8. The largest rice producing State in India is—
(A) West Bengal (B) Punjab
(C) Uttar Pradesh (D) Haryana
Ans : (A)

9. China’s national game is—
(A) Football (B) Hockey
(C) Polo (D) Table Tennis
Ans : (D)

10. The oldest oilfield in India is—
(A) Moran (B) Makum
(C) Digboi (D) Dibrugarh
Ans : (C)

11. Density of population is highest in which State of India ?
(A) West Bengal (B) Maharashtra
(C) Bihar (D) Uttar Pradesh
Ans : (A)

12. Given that the absolute refractive indices of water and glass are 4/3 and 3/2 respectively. What is the refractive index of glass with reference to water ?
(A) 2/3 (B) 8/9
(C) 9/8 (D) ¾
Ans : (C)

13. In the alkane series methane is followed by—
(A) Propane (B) Butane
(C) Benzene (D) Ethane
Ans : (D)

14. The Secretary-General of the Commonwealth is—
(A) Don McKinnon (B) Kamalesh Sharma
(C) Avinash Chander (D) Vijay Kelkar
Ans : (B)

15. The term ‘Penhold Grip’ is associated with—
(A) Tennis (B) Rowing
(C) Table Tennis (D) Hockey
Ans : (C)

16. A force of 5 N acts on a body for 0•2 secs. The change in momentum of the body is—
(A) 1 kg ms-1 (B) 0.1 kg ms-1
(C) 10 kg ms-1 (D) The given data is insufficient
Ans : (D)

17. Organic compound used for welding and artificially ripening of fruits is—
(A) CH(B) C2H6
(C)C2H(D) C2H4
Ans : (D)

18. In rabbit, the digestion of cellulose takes place in—
(A) Rectum (B) Ileum
(C) Colon (D) Caecum
Ans : (C)

19. Rolland Garros is associated with—
(A) Badminton (B) Football
(C) Tennis (D) Rowing
Ans : (C)

20. Which of the following elements is essential for animals but not in plants ?
(A) Potassium (B) Phosphorus
(C) Calcium (D) Iodine
Ans : (C)

1 Comment

Add a Comment
  1. very informative post thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme