TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Karnataka TET Online Application 2016-17, Exam Date, Syllabus at www.kartet.caconline.in-2018-2019-2020

The largest revenue in India is obtained from __________
(A) Railways
(B) Excise Duty
(C) Sales Tax
(D) Direct Taxes
Ans : (B)

2. The tax levied by Central Government and collected by State Government is ________
(A) Stamp Duty
(B) Excise Duty
(C) Income Tax
(D) Gift Tax
Ans : (A)

3. What is the major share in revenue of State Governments?
(A) Stamp Duty
(B) Excise Duty
(C) Sales Tax

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

(D) Income Tax
Ans : (C)

4. The tax levied by Local Governments i.e. Municipal Corporations and municipalities is ____________
(A) Income Tax
(B) Wealth Tax
(C) House Tax
(D) Gift Tax
Ans : (C)

5. The tax collected by the State Governments and given to local bodies is __________
(A) Income Tax
(B) Wealth Tax
(C) House Tax
(D) Professional Tax
Ans : (D)

6. The period for Call Money is ________
(A) 10 to 15days
(B) 1 to 14 Days
(C) 15 to 30 Days
(D) One Month
Ans : (B)

7. Who regulates the money circulation in India?
(A) State Bank of India
(B) Reserve Bank of India
(C) NABARD
(D) Commercial Banks
Ans : (B)

8. Which of the following is not an organized sector in India?
(A) Nationalised Banks
(B) Regional Rural Banks
(C) Cooperative Banks
(D) Chits and Money lenders
Ans : (D)

9. Who will settle the grievances of customers of banks?
(A) Reserve Bank of India
(B) State Bank of India
(C) Local Courts
(D) Ombuds Men
Ans : (D)

10. Who introduced the Banking Ombudsmen Scheme?
(A) ARBI
(B) SBI
(C) Ministry of Finance
(D NABARD
Ans : (A)

11. When was OMBUDS MEN SCHEME first introduced?
(A) November 2006
(B) October 1981
(C) June 1995
(D) January 1998
Ans : (C)

12. Which was the firth Bank corporated by the Indians? (1881)
(A) Imperial Bank of India
(B) State Bank of India
(C) Avadh Commercial Bank
(D) Reserve Bank of India
Ans : (C)

13. When was the Avadh Commercial Bank established?
(A) 881
(B) 1894
(C) 1898
(D) 1899
Ans : (A)

14. When was Reserve Bank of India established?
(A) 1920
(B) 1925
(C) 1935
(D) 1948
Ans : (C)

15. When was Reserve Bank of India Nationalised?
(A) 1947
(B) 1948
(C) 1949
(D) 1950
Ans : (C)

16. When was Indian Banking Act come into force?
(A) 1948
(B) 1949
(C) 1950
(D) 1951
Ans : (B)

17. Imperial Banks were amalgamated and changed as _________
(A) Reserve Bank of India
(B) State Bank of India
(C) Subsidiary Banks
(D) Union Bank of India
Ans : (B)

18. When was Imperial Bank was Changed as State Bank of India?
(A) January 1st 1935
(B) Feb 26 1947
(C) July 1st 1955
(D) July 1st 1959
Ans : (C)

19. How many banks were first nationalised?
(A) 10
(B) 12
(C) 14
(D) 16
Ans : (C)

20. When was the second phase of nationalisation done?
(A) 9th July 1969
(B) 10th July 1968
(C) 16th August 1985
(D) 15th April, 1980
Ans : (D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme