TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

KPSC SDA FDA Recruitment 2017 For 823 Vacancies at www.kpsc.kar.nic.in-2018-2019-2020

26. How many players play on the ground from one team in Kho-kho, Kabaddi, Volleyball and Basketball respectively ?
(A) 7, 9, 5, 6  (B) 5, 6, 7, 9
(C) 9, 7, 6, 5  (D) 7, 5, 6, 9
Ans : (C)

27. Which of the following awards is given by the Madhya Pradesh government to a coach for his dedication in sports ?
(A) Dronacharya award (B) Parashuram award
(C) Vishwamitra award (D) sandipani award
Ans : (C)

28. What is the name of the goal-keeper of Indian Hockey team/teams which won gold medals in1956 and 1964 Olympic games ?
(A) Dhyanchand (B) Ajitpal Singh
(C) Roop Singh (D) Shankar Laxman
Ans : (D)

29. Which cricket-player among the following has been honoured by Board

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

of Control for Cricket in India giving him C. K. Naidu Lifetime Achievement Award ?
(A) Sunil Gavaskar (B) Anil Kumble
(C) Sachin Tendulkar (D) Saurav Ganguli
Ans : (A)

30. Who among the following won the World Billiard Championship, 2012 ?
(A) Mike Russel (B) Rupesh Shah
(C) Dhruva sitwala (D) Pankaj Advani
Ans : (D)

31. Who among the following was awarded the prestigious ‘Kalidas samman’ of Madhya Pradesh Government in November 2012 ?
(A) Lata Mangeshkar (B) Amir Khan
(C) Anupam Kher (D) Pandit Ravishankar
Ans : (C)

32. Maximum Soybean is produced in which area of Madhya Pradesh among the following ?
(A) Malwa (B) Bundelkhand
(C) Baghelkhand (D) None of the above
Ans : (A)

33. The boundary of which district of M. P. among the following does not touch Uttar Pradesh ?
(A) Bhind  (B) Satana
(C) Shivpuri  (D) Sheopur
Ans : (D)

34. Which one of the following is the smallest district of M. P. (in population) ?
(A) Sheopur  (B) Raisen
(C) Datia  (D) Harda
Ans : (D)

35. Who among the following was the first Chief Minister of M.P. ?
(A) Ravishankar Shukla (B) Kailashnath Katju
(C) Pattabhi Sitarammaiya (D) None of the above
Ans : (A)

36. What is the number of Jyotirlings in M.P. out of twelve Jyotirlingas of India ?
(A) 1  (B) 2
(C) 3  (D) 4
Ans : (B)

37. With whom among the following ‘Mandu’ is associated ?
(A) Jiwaji Rao (B) Rani Rupmati
(C) Allauddin Khan (D) Jhalkari Bai
Ans : (B)

38. Which one of the following tribes of M.P. is the biggest in population ?
(A) Saharia  (B) Bheel
(C) Cole  (D) Bharia
Ans : (B)

39. Where among the following famous place for sculpture ‘Phadake Studio’ is situated ?
(A) Gwalior  (B) Rewa
(C) Dhar  (D) Bhopal
Ans : (C)

40. Where is the All India Classical Dance Festival organised every year in M.P. ?
(A) Pachmarhi (B) Khajuraho
(C) Gwalior (D) Orachha
Ans : (B)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme