TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

MPSC Police Recruitment 2017 – Sub Inspector PSI 750 Post Apply Online-2018-2019-2020

15. Which one of the following is the period of 12th Five Year Plan ?
(A) 2007-2012 (B) 2012-2017
(C) 2010-2015 (D) 2006-2011
Ans : (B)

16. In India, National Income is computed by which of the following ?
(A) Planning Commission (B) Ministry of Finance
(C) Central Statistical Organisation (D) Reserve Bank of India
Ans : (C)

17. Who among the following is associated with ‘White Revolution ?
(A) P. J. Kurien (B) Verghese Kurien
(C) M. S. Swaminathan (D) M. S. Raghunathan
Ans : (B)

18. Which of the following Banks is the Central Bank of India ?
(A) State Bank of India (B) Bank of India
(C) Union Bank of India (D) Reserve Bank of India
Ans : (D)

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

19. Who among the following was the Speaker of first Lok Sabha ?
(A) G. V. Mavalankar (B) K. M. Munshi
(C) G. B. Pant (D) Acharya Kriplani
Ans : (A)

20. Which of the following is not a public sector undertaking/enterprise ?
(A) N.T.P.C.  (B) S.A.I.L.
(C) B.H.E.L.  (D) T.I.S.C.O.
Ans : (D)

21. Where among the following is the biggest indoor stadium situated in M.P. ?
(A) Gwalior  (B) Indore
(C) Bhopal (D) Jabalpur
Ans : (C)

22. Subrato Cup is associated with which of the following ?
(A) Football (B) Cricket
(C) Chess (D) Badminton
Ans : (A)

23. Which Olympic Swimmer amongst the following has won 18 Gold medals in his career ?
(A) Michel Phelps (U.S.A.) (B) Florent Manaudov (France)
(C) Cullen Jones (U.S.A.) (D) Ian Thorpe (Australia)
Ans : (A)

24. Mary Kom is a recipient of–
(A) Bronze medal in 2012 Olympic (B) Arjun Award
(C) Padma Shree (D) All of the above
Ans : (D)

25. Who among the following is the Chairman of Madhya Pradesh Sports Council at present ?
(A) Kailash Vijay Vargiya (B) Shivraj Singh Chauhan
(C) Tukoji Rao Pawar (D) Vikram Varma
Ans : (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme