TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Punjab Police Recruitment 2016 – 725 Intelligence Assistant Vacancies Exam-2018-2019-2020

16. In which one of the following States, Jaitapur Nuclear Power plant is proposed to be set up ?
(A) Gujarat (B) Haryana
(C) Odisha (D) Karnataka
(E) Maharashtra
Ans : (E)

17. According to Planning Commission, in how many years shall the per capita income in India become double ?
(A) Nine (B) Five
(C) Seven (D) Three
(E) None of these
Ans : (A)

18. Expand the term IFRS.
(A) Indian Financial Reporting Standards
(B) Indian Financial Reporting Systems
(C) International Financial Reporting Standards
(D) International Financial Reporting Systems
(E) None of these

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

Ans : (C)

19. Who is Liu Xiaobo ?
(A) North Korean dissident, who has been awarded Nobel peace prize
(B) Chinese citizen, who has been awarded Nobel peace prize
(C) North Korean dissident, who has been awarded Nobel literature prize
(D) Sportsman who was awarded maximum 8 Gold medals in Commonwealth
(E) None of these
Ans : (B)

20. Who is Hardeep Puri ?
(A) India’s permanent representative at UN (B) Vice President, IMF
(C) Vice President, World Bank (D) India’s ambassador in USA
(E) India’s ambassador in UK
Ans : (A)

21. With which one of the following games is Ishant Sharma associated ?
(A) Chess (B) Badminton
(C) Table Tennis (D) Volley Ball
(E) Cricket
Ans : (E)

22. With which one of the following games, France’s Zinedine Zidane is associated ?
(A) Hockey (B) Football
(C) Snooker (D) Volley Ball
(E) Base Ball
Ans : (B)

23. As per recent newspaper reports, which one of the following countries was second largest importer of goods and services in the world during year 2009-10 ?
(A) China (B) USA
(C) Japan (D) Russia
(E) India
Ans : (E)

24. According to RBI governor, which one of the following is the challenge in its monetary policy ?
(A) Inflation (B) Inflation and Supportive recovery
(C) Inflation and fiscal deficit (D) Inflation and high cost of imports
(E) None of these
Ans : (C)

25. Which one of the following Public Sector Organisations has offered largest ever equity offer ?
(A) SAIL (B) Coal India
(C) Power Grid (D) Shipping Corporation of India
(E) None of these
Ans : (B)

26. Through which one of the following sources domestic funds are raised by Companies ?
(a) IPO only
(b) FPO only
(c) Commercial papers
(A) Only (a) and (b)
(B) All (a), (b) and (c)
(C) Only (a) and (c)
(D) Only (a)
(E) Only (c)
Ans : (C)

27. Which one of the following was the reason owing to which Govt. want Reserve Bank of India to tighten prudential norms for NBFCs ?
(A) To reduce liquidity in the market
(B) It is as per Basel II requirements
(C) It is as per Bank for International Settlement (BIS) directives
(D) It is to protect NBFCs from any impact of possible economic slowdown
(E) None of these
Ans : (D)

28. In the financial year 2009-10, which one of the following Banks has made highest Total dividend Payout ?
(A) SBI (B) PNB
(C) Bank of India (D) Canara Bank
(E) None of these
Ans : (E)

29. In respect of which one of the following countries, India has proposed non payments for import of crude oil ?
(A) Iran (B) Iraq
(C) Kuwait (D) Sudan
(E) U.A.E.
Ans : (A)

30. Through which one of the following methods, RBI has allowed Indian companies to hedge exchange rate risks associated with trade transactions ?
(A) Forwards (B) FRA
(C) Swaps (D) Currency options
(E) Cross currency options
Ans : (D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme