TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Punjab Police Recruitment 2016 Online Application Form 725 Posts Exam-2018-2019-2020

16. Which of the following is called the ‘Crossroads of the Pacific’ ?
(A) Tonga (B) Fiji
(C) Hawaii (D) Ellice
Ans : (B)

17. Which one of the following is an act of man that disturbs the ecological balance ?
(A) Vanamahotsav (B) Afforestation
(C) Lumbering (D) Social forestry
Ans : (C)

18. Which one is not correctly matched ?
(A) Longcoy – Russia
(B) Rhine – Germany
(C) Glasgow – Great Britain
(D) Pittsburg – USA
Ans : (A)

19. How many States in India are coastal ?
(A) 7 (B) 8

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

(C) 9 (D) 10
Ans : (C)

20. International boundary between India and Pakistan is demarcated by –
(A) Mc Mahon Line (B) Durand Line
(C) Radcliffe Line (D) Maginot Line
Ans : (C)

21. Which one of the following is called the amphibian in plant kingdom ?
(A) Algae (B) Fungi
(C) Bryophyta (D) Pteridophyta
Ans : (C)

22. Find the odd one out.
(A) Hookworm (B) Guinea worm
(C) Tapeworm (D) Ringworm
Ans : (D)

23. National Institute of Nutrition is a research institute located in the State of –
(A) Andhra Pradesh (B) Himachal Pradesh
(C) Madhya Pradesh (D) Uttar Pradesh
Ans : (A)

24. A tree’s age can be found by –
(A) measuring its height (B) counting the number of annual rings
(C) counting the number of branches (D) no means
Ans : (B)

25. The left aortic arch is observed in –
(A) Amphibians (B) Mammals
(C) Reptiles (D) Aves
Ans : (B)

26. Tendon connects –
(A) Bone to bone (B) Muscle to bone
(C) Bone to muscle (D) Muscle to muscle
Ans : (B)

27. Mercury is generally used in thermometers because it has a –
(A) high fluidity (B) high density
(C) high conductivity (D) high specific heat
Ans : (C)

28. To an observer on the lunar surface, during daytime, the sky will appear to be –
(A) Light yellow (B) Blue
(C) Orange (D) Black
Ans : (D)

29. Which of the following quantities is the measure of ‘inertia’?
(A) Velocity (B) Acceleration
(C) Mass (D) Weight
Ans : (C)

30. The intensity of a wave –
1. follows inverse square law.
2. is proportional to its amplitude.
3. is proportional to the square of the amplitude.
(A) 1 and 2 are true (B) 2 and 3 are true
(C) Only 2 is true (D) 1 and 3 are true
Ans : (D)

31. Which data communication method is used for sending data in both directions at the same time ?
(A) Super duplex (B) Simplex
(C) Half duplex (D) Full duplex
Ans : (D)

32. What does the acronym ISDN stand for ?
(A) Indian Standard Digital Network (B) Intergrated Services Digital Network
(C) Intelligent Services Digital Network (D) Integrated Services Data Network
Ans : (B)

33. Darkening property of photo-chromatic glass is due to the presence of –
(A) silver bromide (B) silver oxide
(C) silver nitrate (D) silver chloride
Ans : (D)

34. Supersonic aircrafts discharge the following substance into the stratosphere –
(A) NOX (B) SOX
(C) CO2 (D) H2
Ans : (B)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme