TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

SBI SO 2016-17 Admit Card Download Hall Ticket Available at www.sbi.co.in-2018-2019-2020

26. The Ex-officio Secretary of NDC is—
(A) Secretary of Finance Ministry
(B) General Secretary of Lok Sabha
(C) Secretary of Planning Commission
(D) Vice Chairman of Planning Commission

27. For charters and cargo services, what is the new FDI ceiling announced by the government ?
(A) 100%
(B) 74%
(C) 26%
(D) 49%

28. In National Mineral Policy (1993) which mineral was allowed for having investment from private sector—
(A) Coal
(B) Iron

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

(C) Gold
(D) Platinum

29. The share of road transport in total transport of the country is—
(A) 20%
(B) 40%
(C) 60%
(D) 80%

30. Minimum Support Price is decided by—
(A) ICAR
(B) State Government
(C) Ministry of Agriculture
(D) CACP

31. Which percentage of Central Taxes have been recommended by the 12th Finance Commission to be transferred to States ?
(A) 28·5%
(B) 29·5%
(C) 30·5%
(D) 31·5%

32. Which state possesses the maximum percentage of SC population ?
(A) U.P.
(B) M.P.
(C) Kerala
(D) Punjab

33. Government has decided to cover all districts of the country in National Rural Employment Guarantee Programme (NREGP)—
(A) Upto January 1, 2008
(B) Upto March 31, 2008
(C) w.e.f. April 1, 2008
(D) w.e.f. April 1, 2009

34. What is ‘NIKKEI’ ?
(A) Share Price Index of Tokyo Share Market
(B) Name of Japanese Central Bank
(C) Japanese name of Country’s Planning Commission
(D) Foreign Exchange Market of Japan

35. Which statement is correct for Indian Planning Commission ?
(A) It is not defined in Indian Constitution
(B) Members and Vice-Chairman of it do not have fixed working duration
(C) Members do not require any minimum education
(D) All of these

36. Which State of the following has not yet adopted VAT (Value Added Tax) ?
(A) Tamil Nadu
(B) Uttar Pradesh
(C) Gujarat
(D) None of the above

37. Service Tax revenue collection for 2008–09 (Budget estimates) was proposed at—
(A) Rs. 64,460 crore
(B) Rs. 52,603 crore
(C) Rs. 50,200 crore
(D) Rs. 74,460 crore

38. NABARD was established on the recommendation of—
(A) Public Account Committee
(B) Shivaraman Committee
(C) Narsimham Committee
(D) None of these

39. Sampurna Gramin Rojgar Yojana was launched on—
(A) 1st April, 2001
(B) 25th Sept., 2001
(C) 30th Sept., 2001
(D) No scheme of such title has yet launched

40. Which company is providing mobile service with name ‘Cell One’ to the consumers ?
(A) MTNL
(B) BSNL
(C) Reliance Infocom
(D) Bharti Tele

41. VAT is imposed—
(A) Directly on consumer
(B) On final stage of production
(C) On first stage of production
(D) On all stages between production and final sale

42. The newly appointed person as Chairman of CBDT is—
(A) S. Sridhar
(B) S. S. N. Moorti
(C) Rajiv Chandrashekhar
(D) Venugopal Dhoot

43. Kutir Jyoti scheme is associated with—
(A) Promoting cottage industry in villages
(B) Promoting employment among rural unemployed youth
(C) Providing electricity to rural families living below the poverty line
(D) All of these

44. Novelis has been acquired and merged with—
(A) Tata Steels
(B) SAIL
(C) HINDALCO
(D) Jindal Steels

45. OTCEI is—
(A) Atomic Submarine of China
(B) Economic Policy of USA
(C) An Indian Share Market
(D) A Defence Research Organisation

46. Foreign Trade Policy 2009-10 document fixes the export target for 2009-10 as—
(A) $ 140 billion
(B) $ 175 billion
(C) $ 150 billion
(D) $ 200 billion

47. Gross Budgetary Support (GBS) for 2008–09 as per document of 11th plan stands at Rs. 2,28,725 crore but in budget proposals for 2008–09 it was raised to—
(A) Rs. 2,23,386 crore
(B) Rs. 2,43,386 crore
(C) Rs. 2,63,386 crore
(D) Rs. 28,456 crore

48. The base year of Industrial Production Index is being shifted from 1993-94 to—
(A) 2004-05
(B) 1999
(C) 2000-01
(D) 1999-2000

49. In Interim Budget proposals for 2009–10, which of the following gives 22% contribution in revenue collection of union government ?
(A) Income Tax
(B) Excise
(C) Corporation Tax
(D) Non-tax Revenue

50. The base year of present Consumer Price Index (CPI) for Urban Non-Manual Employees (CPI—UNME) is—
(A) 1980-81
(B) 1981-82
(C) 1982-83
(D) 1984-85

Answers : 
26. (C) 27. (B) 28. (A) 29. (D) 30. (D) 31. (C) 32. (D) 33. (C) 34. (A) 35. (D)
36. (D) 37. (A) 38. (B) 39. (B) 40. (B) 41. (D) 42. (B) 43. (C) 44. (C) 45. (C)
46. (D) 47. (B) 48. (D) 49. (C) 50. (D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme