TNPSC CCSE IV Exam | Question Papers with Answers for All Competitive Examination

100% Free Study Materials (Books) Download – Current Affairs | E Books | Previous Year old solved question paper | Syllabus | Answer key | Results | Online Application Registration -2018-2019

Telangana State Public Service Commission – TSPSC Recruitment 2016 – 1032 Prohibition & Excise Sub Inspector, Deputy Tehsildar & Various Vacancies Exam-2018-2019-2020

1. Which of the following is a General Insurance Company functioning in India ?
(A) Life Insurance Corporation of India (B) ICICI Prudential
(C) Tata AIG (D) United India Insurance Company
(E) All are General Insurance Companies
Ans : (D)

2. Who amongst the following is the Regulator of Insurance sector in India ?
(A) RBI (B) AMFI
(C) IRDA (D) SEBI
(E) All of these
Ans : (C)

3. Which of the following terms is NOT used in insurance sector ?
(A) Indemnity (B) Coverage
(C) Misuse Alert (D) Casualty
(E) Annuity
Ans : (C)

Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download

Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, English Admit card download, English Aptitude tricks Download, English Computer Questions and Answers Download, English Current Affairs pdf materials Download, English Date, English Pattern | Syllabus Download, English General Knowledge Questions and Answers Download, English Hall ticket download, English Objective type questions Download, English Old question papers and answer Download, English Practice Work Book Download, English Preliminary and main question papers with answers Download, English Previous Year solved model Question papers with answer Download, English Study Guides PDF Download, English Study Materials Books Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download, Study Materials Books Download, Admit card download, Aptitude tricks Download, Computer Questions and Answers Download, Current Affairs pdf materials Download, Date, Pattern | Syllabus Download, General Knowledge Questions and Answers Download, Hall ticket download, Objective type questions Download, Old question papers and answer Download, Practice Work Book Download, Preliminary and main question papers with answers Download, Previous Year solved model Question papers with answer Download, Study Guides PDF Download

 

4. Which of the following Public Sector companies/organizations provides insurance cover to exporters ?
(A) ECGC (B) NABARD
(C) SIDBI (D) IRDA
(E) None of these
Ans : (A)

5. The main feature of the National Agricultural Insurance Scheme is to insure which of the following?
(A) Life of the farmer (B) Crop of the farmer
(C) Animals who are used in agricultural activities (D) Land of the farmer
(E) Both Land and family of the farmer
Ans : (B)

6. In which one of the following States was the first UID card issued ?
(A) Gujarat (B) Manipur
(C) Assam (D) West Bengal
(E) Maharashtra
Ans : (E)

7. Which of the following books is written by Anita Desai ?
(A) Magic Seeds (B) The Village by the Sea
(C) A Bend in the River (D) My God Died Young
(E) None of these
Ans : (B)

8. Expand the term MGNREGA—
(A) Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act
(B) Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Agency
(C) Mahatma Gandhi National Rural Employment Generation Act
(D) Mahatma Gandhi National Rural Employment Generation Agency
(E) None of these
Ans : (A)

9. Which of the following terms is used in the field of finance and banking?
(A) Elasticity (B) Inflation
(C) Pulse Rate (D) Hot waves
(E) Plasma
Ans : (B)

10. With which one of the following sports, Saina Nehwal is associated ?
(A) Chess (B) Badminton
(C) Long Jump (D) Lawn Tennis
(E) Table Tennis
Ans : (B)

11. Which one of the following States has passed a bill to regulate the interest rates on micro-finance ?
(A) Odisha (B) Haryana
(C) Karnataka (D) Kerala
(E) Andhra Pradesh
Ans : (E)

12. Which of the following rates are reviewed by the RBI at the time of periodical review of the policy ?
(a) Bank Rate
(b) Repo Rate
(c) Savings Bank Rate
(A) Only (a)
(B) Only (b)
(C) Both (a) and (b)
(D) All (a), (b) and (c)
(E) Only (c)
Ans : (D)

13. Which one of the following is not included in TAPI gas project ?
(A) Turkmenistan (B) Pakistan
(C) Afghanistan (D) India
(E) Iran
Ans : (E)

14. Which one of the following States has passed a legislation to confiscate the property of corrupt officials and to open schools in these properties ?
(A) West Bengal (B) Jharkhand
(C) Bihar (D) Rajasthan
(E) Haryana
Ans : (C)

15. Brihadeeswara Temple has recently celebrated its millennium birthday. In which of the following States is it located ?
(A) Karnataka (B) Andhra Pradesh
(C) Kerala (D) Odisha
(E) Tamil Nadu
Ans : (E)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Question Papers with Answers for All Competitive Examination © 2017 Frontier Theme